I didn't translate this in english, but hopefully till I translated it, you can understand the pictures. If not, feel free to ask me!

 

Hier volgt de tutorial voor het maken van het wagenbelletje.

 

 

Je begint met alle benodigdheden bij elkaar te zoeken:
- 5 kralen
- 1 speenclip
- 1 belletje
- 1 houten ring 40mm
- Ongeveer 0,5m satijnkoord

Extra benodigdheden
- Rijgnaald
- Knijptangetje
- Schaar

 

Als je alles bij elkaar hebt gezocht begin je met het satijnkoord en het belletje. Één van de uiteinden van het koord rijg je door het hang 'haakje' van het belletje tot het belletje in het midden van het koord zit.

 

Hier leg je een knoop in zodat het belletje vast zit.

 

Vervolgens pakken we de houten 40mm ring erbij en halen 1 uiteinden van het koord door het gat heen en leggen er weer een stevige knoop in. Het resultaat ziet eruit zoals op de foto. Als het goed is zit het belletje zo precies in het midden van de ring.

 

Nu kunnen we beginnen met het rijgen van de kralen. Allebei de satijnkoorden gaan door de eerste kraal. Na de eerste kraal komt een knoopje. Ik zelf vind het het mooiste als je een knoop maakt met 1 van de koorden óm het andere koord. Dit gaat als volgt. (Natuurlijk kan je ook gewoon dezelfde knoop maken als die we hiervoor hebben gebruikt.)

 

Voor de knoop pak je één van de koorden en maakt een soort lus aan de achterkant van het andere koord. Hierna haal je het koord via de voorkant door de lus heen en trekt deze aan tot hij stevig om het andere koord zit. Nu gaan we de middelste 3 kralen aan het koord rijgen. 

 

Als de middelste 3 kralen aan het koord zijn geregen leggen we er weer een knoop in net zoals de vorige knoop die hierboven staat uitgelegd, maar dan met het koord waar net de knoop omheen is geknoopt. Nu zijn als het goed is je koordjes weer even lang. Nu kan de laatste kraal aan het koord worden geregen.

 

Als de laatste kraal dan aan het koord is geregen gaan we de speenclip aan het geheel vast maken. Je haalt hiervoor het koord via de achterkant door het metalen gedeelte van de speenclip door. Via de achterkant zodat de knoop aan de achterkant komt te zitten en minder zichtbaar wordt.

 

Je maakt nu aan de achterkant van de speenclip een dubbele knoop óm de 2 koorden waar de kralen aan zijn geregen en trekt deze stevig aan. Vervolgens haal je de koorden door de laatste kraal en ziet je werkje eruit zoals op deze foto.

 

 

Aan de onderkant van de laatste kraal leg je weer een dubbele knoop 'om' de 2 koorden en haalt de satijnkoordjes weer door de kraal richting de speenclip en trekt de knoop in de kraal. Deze knoop zorgt ervoor dat het geheel echt niet zomaar door wrijving los komt. Let dus op met die dubbele knoop dat die boven de knoop komt te zitten die tussen de houten kraal en de hexagon zit, anders krijg je de knoop niet meer in de kraal getrokken.

 

Nu de koordjes weer terug aan de bovenkant bij de speenclip zijn, knip je deze zo dicht mogelijk bij de kraal af. Eventueel kan je ze met de achterkant van de naald, het tangetje of een groter stomp voorwerp terug in de kraal duwen zodat je ze niet ziet.

En dan, voila,  is je wagenbelletje klaar!

 

Shopping cart

No items in shopping cart.

Newsletter

Subscribe to our newsletter
Subscribe
© 2016 - 2024 Fezy's | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore