Hier volgt de tutorial voor het maken van een snappie.

 

 

Je begint met alle benodigdheden bij elkaar te zoeken:
- 0,5 meter satijnkoord
- 12 kralen
- 1 grote ster of bloem
- 1 kliksluiting
 

 

Als eerste maak je het 'mannelijke' gedeelte van de kliksluiting vast aan het koord en legt aan de klikzijde een knoop. Ik doe dit door in plaats van het koord 1x door de lus te doen zoals je bij een normale knoop doet, het koord 2x door de lus te halen. Hierdoor wordt de knoop wat dikker en wat steviger. Het deel wat te lang is knip je af en smelt het uiteinde van de knoop even snel langs een vlammetje om rafelen tegen te gaan.

De knoop trek je in de sluiting. Als deze er stevig in zit leg je ook een knoop aan de andere kant van de sluiting en rijg je alle kralen aan het koord.

Nu komt het lastige gedeelte om hem mooi strak te krijgen. Hiervoor heb je je tangetje nodig en een setje nagels is ook geen overbodige luxe ;)
Je schuift alle kralen zo strak mogelijk tegen de sluiting aan die al aan het koord zit en houd ze vast met het tangetje zodat het koord niet toch terug verschuifd. nu leg je er een knoopje in (dit is het knoopje dat dalijk aan de binnenkant van de kliksluiting komt te zitten). Het tangetje kan je nu los laten, de knoop houdt de kralen nu stevig tegen elkaar aan.

Bevestig nu het andere deel van de kliksluiting aan het koord, knip weer het overtollige koord af en smelt het uiteinde.
Het tangetje hebben we nu weer nodig om de eerste knoop tegen de kliksluiting aan te maken, hier zit nu ongeveer een cm speling. Het tangetje bevestig je ónder de knoop en duwt de kralen weer stevig tegen elkaar aan zodat je wat ruimte hebt om de knoop wat losser te maken. Met je nagels maak je de knoop wat losser zodat je die tegen de kliksluiting aan kunt schuiven en hem daar weer kunt bevestigen. Dit is even een priel werkje, maar het maakt het er wel een heel stuk mooier op! Als je dit hebt gedaan kan je het tangetje los laten en is de snappie klaar!

Tip! Bij de laatste keer dat je het tangetje nodig hebt is het handig om het tangetje tussen je benen te klemmen, dan heb je 2 handen vrij om de knoop te verplaatsen.

Shopping cart

No items in shopping cart.

Newsletter

Subscribe to our newsletter
Subscribe
© 2016 - 2024 Fezy's | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore