Hier volgt de tutorial voor het maken van een wrapsnap. Foto's komen nog!

 

 

Je begint met alle benodigdheden bij elkaar te zoeken:
- 1 meter satijnkoord
- 12 kralen
- 1 figuur
- 1 kliksluiting
 


We beginnen met he figuur vast te maken in het midden van het koord. Dit doe ik door middel van een lus aan de voorkant van het figuur door het gat te doen en door die lus beide uiteinden van het koord. Daarna leg ik nog een enkele knoop in het koord zodat de lus wat steviger vast zit.

 

Hierna maak je aan ieder koord 6 kralen (of meer/minder, wat je zelf leuk vind). Hier kan je knoopjes tussen doen of gewoon alles tegen elkaar aan, net zoals je zelf wilt.

 

Nu ga je checken hoe lang je je wrap snap precies wilt hebben en doe je aan ieder koord 1 deel van de kliksluiting. Hierna kan je een knoop leggen in je koord. Ik doe dit door het uiteinde 2x door de lus te halen in plaats van 1x wat je bij een normale knoop doet. Hierdoor wordt je knoop wat dikker en steviger. Knip het resterende koord af en hou kort een vlammetje langs het uiteinde van het koord. Dit doe je zodat het een klein beetje smelt en het koord niet verder kan rafelen bij gebruik.

1 van de delen van de kliksluiting is wat nauwer, het mannelijker deel, hier trek je de knoop voorzichtig in zodat die vast komt te zitten.
Ik leg daarna altijd nog een knoopje aan de andere kant van de kliksluiting, zodat het vrouwelijke deel niet kan gaan schuiven als de kliksluiting losgeklikt is.

 

Tip: Vind je de wrapsnap toch nog te lang? Je kunt hem simpel inkorten door de het koord korter te maken. Aan de 'mannelijke' kant van de kliksluiting doe je dit simpel door met je rijgnaald aan de kraalzijde van de kliksluiting het koord in de kliksluiting te duwen, hierdoor krijg je de knoop uit het smalle gedeelte en kan je hem korter maken.

Shopping cart

No items in shopping cart.

Newsletter

Subscribe to our newsletter
Subscribe
© 2016 - 2024 Fezy's | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore