Hier volgt de tutorial voor het maken van een bijtring.

 

Je begint met alle benodigdheden bij elkaar te zoeken:
- 1 meter satijnkoord
- 12 kralen
- 1 figuur of 1 á 2 houten ringen

Extra benodigdheden:
- 1 rijgnaald
- Tangetje
- Schaartje
- Evt een aansteker

 

We beginnen met alle kralen én de hanger aan het satijnkoord te maken en het koord aan allebei de zijden even lang te maken door de kralen naar het midden te brengen.

 

 

Om er een bijtring van te maken leggen we een dubbele knoop in het koord. Let op dat je bij de eerste knoop het koord al flink strak aantrekt, hierdoor komt het mooi rond te staan en kan er geen wrijving ontstaan op het koord waardoor een knoop los kan gaan.

 

 

De dubbele knoop die we net hebben gelegd gaan we nu in een kraal stoppen. Hiervoor haal je 1 koord door de aanliggende kraal en trekt hier voorzichtig aan tot de knoop in de kraal zit. Mocht je toch te hard hebben getrokken waardoor de knoop uit de kraal schiet kan je aan het andere koord de knoop terug in de kraal trekken.

 

 

Om de bijtring nog éxtra stevig en veilig te maken leggen we aan de andere kant van de bijtring ook nog een dubbele knoop. Hiervoor gaan de satijnkoorden zijdelings weer terug door de kralen naar de overkant. Hiervoor probeer je natuurlijk aan beide zijden het koord door evenveel kralen heen te doen.

 

 

Nu allebei de koorden weer bij elkaar zijn leggen we hier weer strak een dubbele knoop in, die we weer in een aanliggende kraal gaan stoppen door 1 koord door de kraal heen te halen en hier voorzichtig aan te trekken.
De koorden knip je nu zo dicht mogelijk aan de kraal af zodat het veilig wordt voor het kindje wat ermee gaat spelen.

 

 

Et voila er kan met de bijtring gespeeld gaan worden!

 

 

 

Shopping cart

No items in shopping cart.

Newsletter

Subscribe to our newsletter
Subscribe
© 2016 - 2024 Fezy's | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore